Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (október 28-november 3.)

Mindenképp egy mozgalmas héten vagyunk túl, hiszen olyan események zajlottak az elmúlt napokban, mint Vlagyimir Putyin Magyarországi látogatása, Vona Gábor Jobbikból való kilépése, vagy a hazai sztáratléták szembeszállása Karácsony Gergellyel.

Aktuális blogunknak köszönhetően a héten sem maradtunk le a nagyvilág híreiről, ennek megfelelően mások mellett beszámoltunk Messi giga kórházáról, a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárról, Vona Gábor Jobbikból való kilépéséről, vagy éppen arról, hogy Újbuda polgármestere leállítaná a szuperkórház építését. Emellett pedig olvashattunk még Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Magyarországi találkozójáról, valamint egy Gémes Lászlóval, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével készült interjút is.  

Természetesen a hírek mellett a véleményünk sem hiányozhatott ez elmúlt napok eseményeivel kapcsolatban: Ez a tuti blogunk szerzői olyan témákkal foglalkoztak, minthogy szembeszálltak Karácsonnyal a magyar sztáratléták, Gyurcsány táncos videói Putyinnal, valamint egy nyílt levelet is olvashattunk, amely a budapestieknek szól.  

Bayer Zsolt Bádog blogján olyan gyöngyszemekből válogathattunk, mint a Kérdések V. Naszályihoz, a Ocasio-Cortez elszabadul vagy a Péter Gábor című írások. Csak egy mondat blogon Jakab Péterrel és Kövér Lászlóval kapcsolatban is olvashattunk egy rövidke szösszenetet, a Lizsé blogon pedig a Ligetvédők újabb agymenéséről írtunk.

A politika mellett a sport és a kultúra világában is zajlottak az események az elmúlt napokban: Sport blogunk mások mellett beszámolt Hosszú Katinka újabb történelmi rekordjáról, valamint Babos Tímea párosban aratott harmadik világbajnoki győzelméről is. Forma-1-es blogunkról pedig megtudhattuk, hogy mik lesznek a 2021-es szabályváltozások.

Kultúrvilág blogunkról megtudhattuk, hogy Rubens és Van Dyck kiállítás nyílik a Szépművészetiben, hogy felújították Békássy Ferenc sírját a Zsennyei Alkotóház kertjében, valamint azt is, hogy porig égett a világörökségként jegyzett okinavai Suri-kastély.

A filmes világból Filmszakadás blogunk szállította a híreket, így többek között olvashattunk arról, hogy letartóztatták az Odaát sztárját, hogy elkaszálták a Trónok harca előzménysorozatát, emellett pedig még az idei Országos Rajzfilmünnepről is többet megtudhattunk.

Ez a hét sem múlt el veszteségek nélkül, így sajnos olyan kiválóságokat vesztettünk, mint Foltin Jolán koreográfus-rendezőt, táncpedagógust, a nemzet művészétJeney Zoltán Kossuth-díjas zeneszerzőt, a kortárs magyar zene kiemelkedő alakját, valamint Robert Evans hollywoodi producert, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint A Keresztapa, A kínai negyed vagy a Love Story

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/85449/pics/lead_800x600.jpg
2019,Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?