Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (november 4-10.)

Rendesen zajlottak az események az elmúlt héten: Borkai Zsolt lemondott a polgármesteri tisztségéről, amit még egy óvszeres botrány is követett Győrben, emellett még Karácsony Gergely és Czeglédy Csaba húzásaitól is hangos volt a hazai közélet, Ózdon pedig Gál László borzolja a Kohász szurkolók idegeit. 

Ahogy azt már megszokhattuk, Aktuális blogunk az elmúlt napokban is szorgosan szállította a híreket, így mások mellett megtudhattuk, hogy megalakult a fővárosi közgyűlés, hogy vádat emeltek Demeter Mária ellen, vagy éppen azt, hogy Borkai Zsolt lemondott polgármesteri tisztségéről, amit még egy győri botrány is követett. Illetve azzal is foglalkozunk, hogy Czeglédy Csaba már a fővárosban is megvetette a lábát.  

Természetesen a hírek mellett véleményből sem volt hiány: Ez a tuti blogunk olyan témákkal foglalkozott, minthogy máris elkezdődött ez ellenzéki fosztogatás, hogy Karácsony Gergely szerint Kerpel-Fronius Gábor a főváros lelkiismerete, hogy hogy vágta zsebre Fletó a „felszabadított” fővárost, vagy hogy továbbra is bizonytalan az atlétikai világbajnokság sorsa.  

Bayer Zsolt sem unatkozott a héten, így Bádog blogján többek között olvashattunk az oroszok és a franciák egyik lényeges különbségéről, az ellenzék kampányáról, Európa szomorú helyzetéről, valamint a leendő magyar értelmiségről is.  

Lizsé blog azzal foglalkozott, hogy azt az újdonsült főpolgármester ahogy ígérte, már a közgyűlés alakuló ülésén megszavaztatta, hogy a testület új épületet már nem kér a Ligetbe. Nullker blogunkról megtudhattuk, hogy takarodót fújtak a prostinál lazuló Wittinghofnak, hogy zsíros szerződésekkel tömik Czeglédyt a DK-s kerületek, valamint azt is, hogy az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit. A Csak egy mondat blogon pedig olvashattunk egy zseniális beszólást Kövér Lászlótól.

Persze a politika világa mellett a sport és kultúra fronton is zajlottak az események, így Sport blogunkon olvashattunk például arról, hogy Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Wales elleni, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre, de arról is, hogy Csányi Sándor sportszerű buzdításra kéri a szurkolókat. Ózdon ellenben nyoma sincs a sportszerűségnek és tisztességnek, mert ahová Gál László beteszi a lábát, ott semmi jóra nem számíthatunk.

Kultúrvilág blogunkról megtudhattuk, hogy kik lettek idén a Nemzet Művészei, hogy Hungarikum lett a dobostorta, valamint azt is, hogy felavatták Kertész Imre síremlékét Budapesten.

Filmszakadás blogunk pedig írt Matthew McConaughey ötvenedik születésnapjáról, hogy nőt faragnak Zorróból, Catherine Deneuve kórházba kerüléséről, valamint arról is, hogy Hollywood CGI-klónként hozza vissza a filmvászonra James Deant.

Sajnos veszteségek is történet a héten: életének 71. évében meghalt Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező, író, valamint Brian Tarantina amerikai színész is, akit pályafutása során közel 90 filmben és sorozatban láthattunk.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/85819/pics/lead_800x600.jpg
2019,Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?