Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (november 11–17.)

Kecskés István

Több dologról szólt a hét, de mindegyiknek köze volt Budapesthez: kerületi botrányok és stadionavatás, ez volt a fókuszban.

Dübörögnek a kerületi önkormányzatok, megy az osztás ezerrel és kiderült az is, hogy Soproni polgármester például nem nagyon érti a hivatali nyelvet. A nagy pénzosztás persze csak a saját köreikben megy az ellenzékieknek, mert ha a másik oldalról van szó, akkor még a fizetést sem akarják odaadni. Mindenesetre a rutintalan vezetőknek, így Karácsony Gergelynek is segíteni akar Tarlós István – van miben. A Ferencvárosban viccesnek nem nevezhető a helyzet, már csak azért sem, mert a Magyar Kétfarkú Kutyapárt adja az alpolgármestert, Rákospalotán meg családi vállalkozásban működik a kerület, köszönhetően a DK-s vezetésnek. Pikó polgármester máris visszakozik és mossa kezeit a kerületi balhék miatt, gyorsan meghátrált. A kerületi vezetők egy része ismét bebizonyította, hogy furcsán értelmezik a sajtószabadságot, fideszes ügynöknek állítva be a baloldali Fiala Jánost. Ha már sajtó és Pikó: a függetlenség jegyében a 168 Órától hozza a helyi lap új főszerkesztőjét. Niedermüller Péternek is van baja, igaz neki a nosztalgiával, hiszen következetesen MSZMP-nek nevezi az MSZP-t, sőt sajnálkozik is az állampárt megszűnésén, aki pedig ezért kritizálni meri, az szerinte rasszista. Budafokon meg egyszerűen kitört a szoci őskáosz – ezt nem lehet szebben mondani. De követendő példa is akad, hiszen Pokorni Zoltán polgármester félretette a családi szálakat és felülvizsgáltatja azt a névsort, amely egy köztéri szobron olvasható és a nagyapja is szerepel, akiről azt állítják, hogy nyilas volt. Mindeközben pedig Zuglóban csodájára járnak a Liget Projektnek, no nemcsak a helyiek, hanem az egész világ. 

Fotó: MTI

Gera Zoltán nem lépett pályára a saját búcsúmeccsén, de már előre bejelentették és azt is, hogy ennek mi az oka. Az Uruguay elleni mérkőzésen aztán megszületett az első magyar gól az új Puskás Arénában, de kikaptunk, sőt Kalmár Zsolt is megsérült, így nem szerepelhet Wales ellen. A meccs legmeghatóbb pillanata Gera Zoltán búcsúja és bizonyságtétele volt. Az átadás kapcsán készült egy videó, amelyről Bödőcs Tibor „humorista” is beszélt, talán nem kellett volna. 

A hét egyik drámai híre volt, hogy bejelentették Rogán Antalék válnak. Náluk a gyerekek már nagyok, de az óvodásokat fenyegeti a veszélye annak, hogy LMBQT meséket kell majd hallgatniuk elalvás előtt. Mehetnek majd a CEU-ra, ami Bécsbe költözött és a nyitás előtti napon az osztrák fővárosban ki is tüntették Soros Györgyöt.

Fotó: ByeAlex / Facebook

Dübörgött az X-Faktor is, amelynek a selejtezői után többen rasszizmussal vádolták meg ByeAlex mentort, aki a saját stílusában válaszolt. 

A hét jófeje az a nő, aki talált kétmillió forintot és nem vitte haza, hanem beszolgáltatta a rendőrségen, mint becsületes megtaláló. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/86120/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?