Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (november 18-24.)

Az ellenzék folyamatos mocskolódása, a főváros lezüllesztése, a Wales-Magyarország meccs, a Katona, Gothár és a zaklatási botrány, nemzetközi díjak és a Joker menetelése heti összefoglalónkban.

Izgalmas és mozgalmas hetet zártunk most is, amit Péterfy Gergely elég erősen indított, amikor a Puskás Aréna avatását követően az országot elcseszettnek nevezte egy kirohanásában, majd pár nappal később folytatta ezt a Wales elleni vereséggel kapcsolatban.

De nemcsak Péterfy háza táján nem tiszta minden, ugyanis a fővárosban is alakulnak a dolgok, csak éppen nem jól: Karácsonyék a dugódíj bevezetését fontolgatják, Baranyi Krisztina, a IX. kerületi polgármester épp a Fradit akarja megkopasztani, Újbudán Orosz Anna alpolgármester ment neki Horthynak és Lázár Jánosnak, Hegyvidéken (nem meglepő módon) pedig a Kétfarkúak nem csinálnak semmit, ezzel is arcul köpve választóikat. Ujhelyi a kispesti korrupciós-kokós Lacknert mosdatja, Jakab Péter pedig az Országházban bohóckodik. Tordai Bence sem bír nyugton maradni, majd Szabó Tímea is trógerezett egy kellemeset a Parlamentben. De legalább megnyugodhatunk, hiszen Kunhalmi és Szél Berni újra egymásra talált, amit fotóval is megerősítettek.

A kellemetlen hírek viszont nem álltak meg itt a baloldal részéről: elindult az ijesztgetés, miszerint kórházbezárás lesz. Ezt a hírt cáfolta egyből az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A riogatás ment az ellenzéki médiumoknak, azt viszont nem verték nagydobra, hogy Várhelyi Olivér meggyőzte az EP-képviselőket és jóváhagyták jelöltségét.

Romániában sokszor történnek furcsaságok, ez most sem volt másképp: az év könyve egy magyar könyv román fordítása lehet. A sport terén is megmagyarázhatatlan eset esett meg: a román kézisek saját magukat buktatták le doppinggal úgy, hogy közösségi oldalaikra töltöttek fel képet a szer használatáról. A képeket azóta persze leszedték, de ugye az internet nem felejt.

Ahogy nem felejtjük Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázót sem, aki 85 évesen hunyt el

Kenderesi molesztálási ügye szintet lépett, és szövetségi támogatásának féléves megvonásáról határozott a Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottsága az írásbeli megrovás mellett.

Ha már molesztálás: a Katona József Színházban is kitört a balhé, és Gothár Péter elismerte, hogy ő a szexuális zaklatás főszereplője. A rendezőt azóta kitiltották a színházból és etikai vizsgálatot kért maga ellen, viszont kiderült, hogy Máté Gábor titoktartási szerződéssel próbálta bevédeni.

De evezzünk kellemesebb vizekre: Böjte Csaba kapta idén a Makovecz Imre-díjat, Rév Marcell nemzetközi operatőr díjat kapott HBO-s munkájáért, a sok díj a Joker esetében is meghozta a hatást; bejelentették a folytatást, Krasznahorkai László kapta a hatalmas presztízsű amerikai Nemzeti Könyvdíjat, David Attenborough pedig magától II. Erzsébettől vehette át a Chatham House-díjat.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/86491/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?