Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (november 25 - december 1.)

Karácsony Gergely harca az atlétikai vb ellen, magyar siker a nemzetközi filmes porondon, fájdalmas veszteségek, támadások Európában és a Gothár-ügy nagy kérdései heti összefoglalónkban.

Ezt a hetet leginkább az ellenzék hisztije, és leginkább Karácsony Gergely csatája határozta meg: a főváros polgármestere feltételeket szabna a sportesemény budapesti megrendezésére, azaz behozta a zsarolást a politikába, és egyre jobban fogy a levegő körülötte. Niedermüller is (aki szimplán átverte az erzsébetvárosiakat és enyhe amnéziája van) hasonlóan érthetetlenül gondolkodik: nem érti, mi haszna lenne, ha Budapest megrendezné a világ egyik legjelentősebb sporteseményét. Érdekes… Ezzel ellentétben viszont Gulyás Gergely kijelentette, hogy a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság megrendezhető Budapesten.

Kicsit eltávolodva az atlétikai vb-től: kedden jött a hír, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. egykori vezérigazgatóját, Kocsi Istvánt öt év börtönre ítélte a Kúria, ezzel egy többéves nyomozás ügyére tettek pontot.

Szerdán megszavazta az Európai Parlament az új összetételű Európai Bizottságot, Várhelyi Olivér uniós biztos lett, aki a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.

A sport világában sem volt nyugalom a héten: Hosszú Katinka bejelentette, hogy szakított edzőjével, Petrov Árpáddal, és egyedül folytatja a felkészülést az olimpiára. Az ózdi foci sötét napjai ezek, ugyanis kizárták őket NB III-ból, és úgy tűnik, az Ózdi Kohász név is elhalványul. Kellemesebb hír viszont, hogy Puskás Ferenc posztumusz életműdíjat kap World Sports Legends Award díjátadón, Monte-Carlóban.

Európában megint ámokfutók terrorizáltak embereket: Londonban halálos áldozatokkal járó késelés történt, de a tettest a rendőrök lelőtték, akiről kiderült, hogy próbaidőn volt. Hágában is történt egy támadás a héten, ott is késsel ment neki embereknek egy illető, de ott szerencsére csak sérültek voltak, áldozatok nem. A tettest szintén elfogták.

Hét elején jött a szomorú hír, hogy 98 éves korában elhunyt Horváth János, a Parlament korábbi korelnöke, valamint a héten távozott az első magyar szívátültetett, Schwartz Sándor is, aki 27 évig élt új szívével.

A Gothár-ügy nem halványult el: egyre több kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, aminek nemcsak a Katona, hanem a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Magyar Művészet Akadémia is része, ám az SZFE és a színház továbbra is hallgat az etikai vizsgálattal kapcsolatban.

Vidámabb vizekre evezve, nem hagyhatjuk ki, hogy egy meglepő, de természetesen örömteli hír is jött a filmvilágból: Gera Marina nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a Nemzetközi Emmy-gálán az Örök télért, így az ország első jelölését sikerült is díjra váltani. A siker akkora, hogy még a miniszterelnök is gratulált Gerának.  És ha már díjaknál tartunk: a héten osztották ki a Junior Prima díjakat a média munkatársainak is, közülük hatan vehették át az elismerést.

1
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/86833/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
zozo 2019-12-03 18:20:55
Még fontolgatom, hogy szóljak-e
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?