Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 2-8.)

Megérkezett a tél, az első hó, érmekben úszik a magyar úszócsapat, horror egy győri iskolában, díjeső, nagy zűr Kínába, megjelent az Angyal Ügyvédje és a Gothár-ügy utózöngéje heti összefoglalónkban.

Hétfőn beköszöntött a tél, ezzel együtt a hó és a káosz is. Érdekes, ugyanis hetek óta lehetett tudni a havazásról, Karácsonyékat mégis meglepetésként érte.

Nálunk a hó okozott bénultságot, Franciaországban pedig a sztrájk, ami az egész országot érinti, leállt szinte a teljes francia vasút, de a nemzetközi, Párizs és London között közlekedő vonatok fele sem közlekedik.

És ha már Karácsony, akkor nézzünk szét kicsit az ellenzék háza táján: a DK viselkedészavaros új országgyűlési-képviselője hét elején letette az esküt a Parlamentben, Győrben pedig MSZP-s politikust indítanak az időközi polgármester-választáson és kiderült, hogy Kálmán Olga egymilliót kaszál Gy. Németh Erzsébet kulturális főtanácsadójaként. A III. kerületben pedig hozzáláttak a romboláshoz és beindították a pénzszivattyút, ami Zuglót sem kerülte el. Borul a balliberális bili: kezd beindulni az Angyal Ügyvédje blog, ami elég szaftos sztorikat szellőztet meg, és nagyon úgy tűnik, hogy messze még a vége.

Visszakanyarodva Győrhöz: csütörtökön megdöbbentő eset történt egy iskolában, ugyanis egy 17 éves diák többször is megszúrta egy tanárát egy rossz osztályzat miatt. A tettest azóta letartóztatták, a tanár pedig kórházba került, de már jobban van. És ha már letartóztatás: a három nagylóki férfi ellen is kezdeményezték a letartóztatást, akik „viccből” megkötözték egy ittas társukat, aki később az éjjeli fagyban meghalt. Az elkövetők egyikéről kiderült az is, hogy önkormányzati képviselő.

Külföldön is zajlik az élet: a románok megint alkottak, ugyanis a provokáció csúcsaként Trianont nemzeti ünneppé akarják nyilvánítani. A svédeknél is elmentek otthonról, kiderült, hogy homoszexuális oltárképet avattak Malmöben.

A sport területén sem kellett a héten unatkozni: Hosszú Katinka sorra zsebeli be az aranyérmeket, Jakabos Zsuzsa sem tér haza üres kézzel a glasgow-i rövidpályás úszó eb-ről. Lionel Messi is bearanyozódott, azaz hatodik alkalommal kapta meg az Aranylabdát. A Liu testvérek sem pihentek: a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott arany- és bronzéremmel térhet majd vissza Sanghajból, Burján Csaba rövidpályás gyorskorcsolyázó viszont kellemetlen helyzetbe került egy meggondolatlan Instagram posztja miatt. Nem ment jól a női kéziseknek, akik Romániától kaptak ki, így elúszott a középdöntő a vb-n.

Tovább görög a Gothár-ügy: amivel kapcsolatban Bayer Zsolt is megosztott egy igen érdekes írást, valamint Kocsis Máté közölte, hogy a kormány készül megváltoztatni a kultúra finanszírozásának eddigi rendszerét a Katonában kialakult helyzet apropóján.

Könnyedebb és vidámabb vizekre evezve nem hagyhatjuk ki, hogy a héten a világ egyik legjobb épületének választották a Magyar Zene Házát, átadták a Prima Primissima díjakat, nívódíjat kapott Hévíz, elismerésben részesült az Örök tél rendezője és megtudtuk, hogy mik lettek az év legjobb filmjei, valamint Európa kedvencei.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/87127/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?