Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 16-22.)

Az év vége általában nyugalmat szokott hozni, de ezen a héten igazán pörögtek az események: filmes- és sportsiker, gyász, Nagy Ervin-balhé, Gréczy szexbotránya és a Brexit voltak a középpontban. Heti összefoglaló.

A hét eleje máris egy váratlan hírrel indult, 72 évesen meghalt Benkő Dániel lantművész, nemsokkal később ki is derült, hogy mi volt hirtelen halálának oka. Emellett azért örömteli esemény is történt: Michelisz Norbert világkupa-győztes lett, ennek kapcsán pedig fel is idéztük pályafutása főbb állomásait és azt, hogyan jutott el idáig. De ha már sport, akkor megkaptuk a vízilabda Európa-bajnokság kabalafiguráját, ami megint rádöbbentett arra mindenkit, hogy nekünk ez nagyon nem megy.

Ahogy Karácsonynak sem megy igazán a normális főpolgármesterkedés, mert inkább sunyin akciózik a Főkert lefejezésével kapcsolatban és előszeretettel hirdetett stopot az Állatkert és a Biodóm ügyében is.

De a bal oldalon nemcsak itt akadnak gondok, hanem Gréczy Zsolt esetében is, aki nagyot ment a héten, eléggé durva képek és infók jelentek meg róla, de váltig állította, hogy csupán áldozat, annak ellenére, hogy a meztelen valóság igen mást mutat. A politikus viszont belátta, hogy mennyire ciki ez, így be is jelentette, hogy lemond parlamenti mandátumáról.

Nem mentünk el amellett sem, hogy Nagy Ervin is bedurvult, de szerencsére másképp. Neki „csak” a száján hullottak ki visszataszító dolgok, akinél a kettős mérce igen keményen dolgozik, ha kultúráról, színházról és zaklatási ügyekről van szó.

Kicsit eltávolodva a hazai ügyektől: a Brexit-féle huzavona lassan tisztulni látszik, ugyanis jóváhagyta a Brexit megállapodás alapelveit a londoni alsóház, azaz öt és fél órás vita után megtartott szavazáson a képviselők 358-234 arányban, vagyis 124 fős többséggel voksoltak a megállapodásra. Moszkvában dúltak az indulatok, valaki a belvárosban lövöldözött, és bár a hatóságok hamar ártalmatlanították az elkövetőt, többen meghaltak. Nem nyugszik a helyzet Észak-Korea és az Egyesült Államok kapcsán sem, ide-oda megy a fenyegetés és az egyre feszültebb üzengetés a két ország között.

Viszont nyakunkon a karácsony, így természetesen a jótékonykodás is jobban előtérbe kerül. Szlovákiában például úgy döntött több nagyváros is, hogy lemondanak a szilveszteri tűzijátékozásról, hogy a megmaradt összeget az eperjesi robbanás károsultjai kapják meg. És a Fradi szurkolói is kitettek magukért: másfélmillió forintos adományt gyűjtöttek össze székely árvák megsegítésére.

A kellemes hírek itt nem maradtak abba szerencsére, ugyanis a film-, zene és Szomszédokrajongók is örülhettek, hiszen a Red Hot Chili Peppers bejelentette, hogy a klasszikus felállásban folytatják tovább, az Akik maradtak című magyar film egyre közelebb kerül az Oscar-jelöléshez , végre befutott a Star Wars utolsó része, és kiderült, hogy sokkal előbb láthatjuk majd a Szomszédok „folytatását”, mint azt gondoltuk volna.

Emellett a sportban nemcsak Michelisz Norbert, hanem például Varga Dénes is tündökölt, hiszen ő lett 2019 legjobb vízilabdása, történelmet írt a darts vb-n egy 25 éves női versenyző, a vitorlás világbajnokságon pedig bronzéremmel zárt Berecz Zsombor.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/87823/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?