Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 23-29.)

Pintér M. Lajos

Fegyőr megpróbálta megtrollkodni a karácsonyt, de beletörött a bicskája. A ballib haverok nem engedték el Gréczy micsodáját, avagy védegetik a mundér bukott becsületét. Hosszú Katinka lenyomta C. Ronaldót. Az ünnepben sem lazsáltunk, pörgős héten vagyunk túl!

A karácsony szentsége sajnálatos módon kevéssé hatotta át a honi közéletet, egészen pontosan a balliberális politikusok mindent megtettek, hogy megtrollkodják az ünnepet. A szégyenhadjáratban Fekete-Győr András és a Momentum járt az élen. Fegyőr felháborító videóval igyekezett egymásnak ugrasztani a családokat. Persze mit neki a karácsony: becsontosodott, ósdi hagyománynak nézi, amit bal csüddel szét kell rúgni. A pártelnök azonban nem érte be ennyivel, lehajolt a Fletó-banda önjelölt pornósztárjáért, midőn kinyilatkoztatta, Gréczy Zsolt szerinte csak „udvarolt” azokkal – igen, azokkal(...) – a képekkel. Az európai minimálbrés és egyéb kreatív mémekről elhíresült Gréczyt DK-s párttársa, Vadai Ágnes is bevédte, aki felböffentette, valakik illegálisan szerezték meg a szerszámáról saját kacsóval lőtt fotókat, amiért majd bűnhődniük kell.

Momentuméktól nemcsak Fegyőr jeleskedett, Cseh Katalin például Daniel T. Berg névre hallgató pincsijével párosulva a civil szervezetek sorosista Bonnie és Clyde-jaként igyekezett rombolni Magyarország tekintélyét. Ismét hallatott magáról Hadházy Ákos, a magyar politika trash ágazatának koronázatlan királya is, aki Kövér Lászlóval akasztotta össze a bajuszt. Esélytelenül. A herevasaló celeb, Berki Krisztián bejelentette, hogy pártot alapít, és 2022-ben választási győzelemre tör. Sokkoló kampányvideóval estek a „felebaráti” Momentumnak a szocik Angyalföldön, a józsefvárosi Pikó polgármestert pedig megfeddte az adatvédelmi hivatal: mások e-mail-fiókjának turkálásáért ütheti meg a bokáját. A balliberálisok a Pestszentlőrinc-Pestszentimrén sem bírtak magukkal, ahogy a hagyományos évzáró utcabál lefújásával üzentek hadat a civileknek.

Miközben ezerrel megy az ellenzéki cicaharc, a miniszterelnök természetesen a helyén van. Orbán Viktor bunyós hasonlattal értékelte az október 13-i önkormányzati választás eredményét, Mike Tyson-i magasságokba emelve a Fideszt. A látszat persze néha csak, mert hírlik, a pártelnök a „pontozásos győzelem” ellenére több helyen vezércserére készül. Orbánt amúgy nagy megtiszteltetés is érte a napokban, hiszen egy egyházi vezető a lelki értékek egyik legnagyobb európai hősének nevezte.

Sajátos módon emlékeztek román „barátaink” a Ceausescu házaspár kivégzésének harmincadik évfordulójára: államtanácsossá nevezték ki a magyarfóbiás marosvásárhelyi exfőzsarut. Emellett is akadt számos szörnyű tragédia a nagyvilágban: Hawaiin egy túrahelikopter, Kazahsztánban egy repülőgép zuhant le, Indonéziában egy busz rohant szakadékba, Londonban a családja szeme láttára lőttek le egy férfit a nyílt utcán. Egy budapesti hostelben egy ismert orosz zongoraművészt találtak holtan, a legendássá vált thaiföldi focicsapat egyik megmentője pedig vérmérgezésben halt meg. És ha mindez nem lenne elég, titkos német jelentések elismerték: migrációs katasztrófahelyzet fenyeget a Balkánon. A héten elveszítettük Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zenepedagógust, a Nemzet Művészét és Pálinkó Mária gyártásvezetőt, a magyar szinkron nagy alakját is.

Persze minden jó, ha a vége jó, így utolsó 2019-es heti összefoglalónkat csakis örömteli hírekkel fejezhetjük be! Ezek közé tartozik, hogy a Moszkvai Patriarchátus Magyar Ortodox Egyházmegyéje új templomot épít Hévízen, és végre magyarul is megnézhetjük, hogy mit akciózott a Marvel egyik legnépszerűbb női karaktere Budapesten. Hosszú Katinka lenyomta Cristiano Ronaldót, de senki sem nyomhatta le a még mindig elbűvölő Tordai Terit, aki heti jó arcként vitte el a Blogstar pálmáját; Isten éltesse sokáig!

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/88161/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?