Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (december 30. - január 5.)

Azt gondolhattuk volna, hogy 2019 utolsó és 2020 első napjai még nem hoznak sok izgalmat, de nagyon nem így történt. Salvini még a börtönt is vállalná hazája megvédéséért. E mellett még USA-Irán konfliktus, szilveszteri robbantgatások, kőbányai horror, migrációs probléma és gazdasági fejlődés heti összefoglalónkban.

A külpolitikai események igencsak felpörögtek az év végén, és egyáltalán nem jó értelemben:  Jemenben rakéta robbant egy katonai parádén,  ahol a sérültek mellett többen meghaltak, és az Egyesült Államok külpolitikájában is zajlik az élet: nemcsak Észak-Koreával fokozódik a feszültség, hanem eszkalálódik az iráni konfliktus. Amerika nem babrált: az iraki légitámadásokban likvidálták Irán második emberét, Kászim Szulejmánit. A válaszfenyegetések miatt pedig az USA nagyvárosaiban fokozott biztonsági készültséget rendeltek el.

A rossz hírek itt még nem értek véget, ugyanis a migráció problémája még mindig komoly (ha tetszik, ha nem: egyre komolyabb) teher, ez abból is látszik, hogy egy hétvége alatt többszáz határsértőt kaptak el itthon, de külföldön sem jobb a helyzet: az olaszok újabb migránshajót engedtek be, viszont Salvini sem nyugszik, szépen „beveszi” Olaszországot és akár a börtön is vállalná az ország védelméért.

2019 utolsó napjai sem teltek el erőszak nélkül: halálra vertek egy nőt Kőbányán, de a tettest szerencsére hamar elfogták. Az utakon is voltak elmebetegek és halálos áldozatokat is követelt a szilveszter éjjel,  ahogy sok sérült is volt a nem éppen legális petárdázások miatt, és Hollandiában is megőrültek az év utolsó napján: tűzijátékkal támadtak rendőrökre, pár nappal később pedig Párizsban történt késelés. A szilveszter „áldozatául” esett az a több tucat állat is, akik egy németországi állatkerti tűzvész miatt pusztultak el, a tettesek viszont önként adták fel magukat a rendőrségen.

Még 2019 vége felé közeledtünk, amikor jött a hír, miszerint Kassai Viktor visszavonul, Gyurta Dani és Hosszú Katinka viszont ünnepel, ők lettek az évtized legjobb úszói. A gazdaság is igen jó irányba halad, amit jól mutat a 2020-as gazdasági akcióterv és az emelkedő minimálbér is.

Az új év új babákat is hozott, persze újabbnál újabb és furcsább utónevekkel, valamint egy punk darts- világbajnokot is üdvözölhettünk Peter Wright személyében. A héten egy váratlan és tragikus halálhírrel is szembesültünk: elhunyt Gesztesi Károly (mindössze 56 évesen) és Tandori Dezső felesége, alkotótársa, Tandori Ágnes is.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/88478/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?