Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (január 20-26.)

Dorogi László

Cseh Kati Orbán-fóbiája, KariGeri száz napja, Jobbikos balratolódás, Navracsics intelmei, néppárti huzavona, tomboló koronavírus, Update Norbi ámokfutása, Harry hercegék kanadai landolása. Ezen a héten sem unatkoztunk.

Úgy szép az élet, ha zajlik - tartja a mondás, s nem volt ez másképp ezen a héten sem. Itt van például rögtön a hobbi drogfogyasztó - nem tudjuk mit szív, de mi is kérünk belőle - Cseh Katalin, aki gyakrabban árulja el választott hazáját, mint ahogy bugyit cserél. Be is borította a lila köd az agyát a héten, amikor az ATV-ben Orbánozott egy sort. Vagy többet. Nem ő volt az egyetlen ellenzéki agyas, aki azt hitte, most aztán tényleg sikerült feltalálnia a magyar viaszt, ahogy arról Bayer Zsolt is megemlékezett, Mellár Tamásnak is elmentek otthonról. Aztán előbukkant a semmiből egy konzervativista jobboldali forradalom ötletével Pálinkás József is, miközben a Jobbik végleg letette a voksát amellett, hogy egy Gyurcsányék által kitartott kolduspárt legyen: ezt meg is koronázták gyorsan a kiskirályi babérokra törő Jakab Péter elnökké választásával.

Mindenki kedvenc főpolgija is nagy duhajkodást csapott hivatalba lépésének századik napját ünnepelve, gyorsan rápiszkított hát a Magyar Kultúra Napjára. Úgy látszik, KariGerinek semmi sem fontosabb annál, mint az, hogy a saját egóját polírozza, miközben magasról tesz az olyan önként elvállalt kötelezettségeire, mint a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezésével kapcsolatos teendők. Nemcsak a fővárosban, a déli végeken is felütötte fejét a nihilizmus, Márki-Zay Péter a nemzet színészóriásába, Bessenyei Ferencbe törölte bele a lábát. Szép volt Peti, megint megcsináltad...

Kormánypárti oldalon is történt ez-az, Navracsics Tibor EKF-kormánybiztos a Blogstarnak adott interjújában többek között értékelte az októberi önkormányzati választások eredményét, és megoldást pendített meg a Fidesz veszteségeinek minimalizálására. A nagyobbik kormánypárt közben az EPP kezében jojóvá változott, a néppárti bölcseknek sehogy sem sikerült megszülniük, hogy mi legyen a Fidesz sorsa a pártcsaládon belül. Most úgy fest, az erősen érezhető balratolódás ellenére úgy a Fidesz egyelőre marad az Európai Néppárt tagja - az már a jövő zenéje, hogy ebből ki jön ki jobbanAz interjúban a Veszprém-Balaton 20203 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kormánybiztosa bejelentette, hogy a Káli-medence rangos fesztiválja, a KŐFESZT is az európai kínálat része lesz a következő 5 esztendőben.

Sajnálatos módon erőszakos bűncselekménynek sem voltunk híján, egy szomáliai menekült megerőszakolt egy magyar nőt a budapesti bulinegyedben. Ezek után mantrázhatja az ellenzék, hogy nincs itt kérem semmilyen migrációs probléma... Az elkövetőt szerencsére elkapták, remélhetőleg méltó büntetését is elnyeri. Akárcsak azok az erőszaktevők, akik a nőkkel szemben lépnek fel agresszívan, ennek az európai élharcosa lett most Varga Judit, igazságügyi miniszterünk.

Határainkon túl Brexit-finisbe léptek a britek, Boris Johnson viszont hallani sem akar a skótok Egyesült Királyságból történő kipattanásáról, az Iszlám Állam új vezetőt talált magának, Krézi Gréti meg jól megkapta a magáét. Ennek a héten is az egyik vezető témája volt a Kínából terjedő koronavírus, amely igen komoly gondokat okoz, most már nemcsak a legnagyobb ázsiai országban. A számos halálos áldozatot követelő megbetegedés miatt Kínának korlátoznia kellett légi forgalmát, Hongkongban pedig egészségügyi vészhelyzetet hirdettek, de több városban rendeltek el közlekedési zárlatot is.

Férfi kézilabdázóink hullámvasútra ültettek minket, de a szenzációs bravúrok után végül csak az Európa-bajnoki kilencedik helyet szerezték meg, de szégyenkezésre semmi okunk, így is bőven túlszárnyalták az előzetes elvárásokat. Női pingpongosaink is bravúros eredményt értek el, hiszen olimpiai kvótát szereztek Tokióba, ugyanez nem jött össze a női vízilabda-válogatottnak, amely bronzéremmel vigasztalódott a budapesti Eb-n. Sportdiplomáciai sikerrel is gazdagodtunk a héten, társházigazdaként megkaptuk a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát.

Ezúttal sem úsztuk meg sajnálatos veszteségek nélkül, meghalt Terry Jones, a legendás Monty Python brit humortársulat egyik alapítója, de el kellett búcsúznunk a Kockásfülű nyúl és Kíváncsi Fáncsi megálmodójától, Richly Zsolt rajzfilm-rendezőtől is.

A hét egyik legfelkapottabb témáját Update Norbi szolgáltatta, aki agyatlan módon szállt bele az édesanyákba, Tibi atya tökéletesen össze is foglalta, hogy mi volt a probléma azzal, hogy felböffentette lelki szemetesládája minden tartalmát a fitneszguru. Nem ért véget az ex-hercegi pár sagája sem, a héten Harry is megérkezett Kanadába, miközben hitvesének édesapja kemény kritikát fogalmazott meg függetlenedési akciójukkal kapcsolatban. Harry szerint persze erről is mindenki más tehet rajtuk kívül...

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/89526/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?