678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb hat, idős, krónikus beteg hunyt el, a halálos áldozatok száma immár 32 fő.
Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (január 27. - február 2.)

Zűrös és szomorú hét áll mögöttünk. Tombol a koronavírus, megtörtént a Brexit, és elhunyt egy legendás sportoló, egy nagyszerű színész és egy korszakos, rendszerváltó költő. Ez is bőven elég lenne, de akadt még miről írnunk a héten. Fussuk át gyorsan az elmúlt napok történéseit.

Egy hete tartottak polgármester-választást Győrben (hatalmas kormánypárti győzelemmel), de a hivatalos eredményre várni kellett hétfőig, ami ellenzéki oldalon nem okozott osztatlan örömöt, rögtön indult a hirig. Ugyancsak hétfőig vártak a migránsok egy rohamra Röszkénél, de hiába voltak sokan, nem jártak sikerrel, és még a jogos büntetésüket is megkapják.

Szintén múlt héten történt, mikor Niedermüller Péter epét hányt - bár egyesek szerint semmi sem történt, ez természetes -, aminek a héten egy nagy tüntetés lett a vége, némi provokációval, de nem kizárt, hogy Erzsébetváros polgármesterével kapcsolatban nem is ez a legnagyobb probléma. A témához még Tibi atya hozzászólt. A börtönbiznisz-ügy ennél is régebben folyik, de van egy rossz hírünk a BKK utasainak is, ne keressék mostantól az Árpád híd metrómegállót.

Nullker blogunk a napokban is figyelte a főváros kerületeinek történéseit, és újabb józsefvárosi Pikó-agymenéseketmert több is volt -, zuglói, csepeli ügyeket tárgyaltunk ki, de drága főpolgármesterünk is szolgáltatott témát.

Szinte már említésre sem méltó, de valahogy nem tudjuk megemészteni Cseh Katalin húzásait, Gyurcsányné hazaárulásait, Ujhelyi felböffentet szavait, és az ellenzéki mismásolást.

Ahogy a románok is lépten-nyomon belénk rúgnak, de a sors néha igazságot szolgáltat. Persze keleti szomszédainknak illene először magukba nézniük, mert náluk sem megy minden rendben.

Koronavírus. A világ legújabb félelme. A Kínából indult járványnak mostanra már több száz halálos áldozata van, a WHO hétközben kihirdette az egészségügyi vészhelyzetet. A lépés indokolt is, hiszen egyre több helyen bukkan fel a világban a vírus, már Németország és Olaszország is felkerült sokak mellett a térképre. A Kínából érkezett utasokat mindenhol vizsgálják és mi is felkészültünk remélhetőleg mindenre.

Már nem is emlékszünk, mikor lett szókincsünk aktív szereplője a Brexit szócska. A héten viszont elérkezett az Egyesült Királyság kilépésének napja az EU-ból. Sokan ünnepelnek, de például Skócia nincs túlságosan feldobva. Úgy tűnik ez a buli még nem ért véget, ráadásul van aki csak most döbbent rá, miről is van szó, van aki pedig megmondta az egész üggyel kapcsolatban a frankót. A változás pedig mindenhol érezteti majd hatását.

Olaszországban Salvini egyre népszerűbb, de az őt érő támadások is szépen gyarapodnak, Macron Franciaországában a jól megszokott gyűlölet tombol, Németországban pedig egy ott élő migráns, míg Amerikában nem sikerült kellemetlen helyzetbe hozni Donald Trumpot, pedig még a Grammy-díjátadó kapcsán is sikerült őt szóba hozni, holott az ugye a zenéről szól.

Sajnos egy legendás sportoló halálát is fel kellett dolgoznunk a héten. Kobe Bryant helikopterbalesete önmagában is szörnyű, de az összesen kilenc ember életét követelő tragédia áldozatai között sok a gyermek. Rengetegen emlékeztek meg a kiváló sportolóról, az egész NBA, egész Amerika, az egész világ gyászolt. Mert Kobe Bryant nem csak a kosárlabda legendája volt, és annyi mindent szeretett volna még tenni a világban.

Idehaza pedig  Tornai József és Andorai Péter hagyott itt minket.

Aminek viszont örülhettünk az Babos Tímea újabb melbourne-i győzelme Kristina Mladenovics oldalán. Ma – vasárnap – este Super Bowl, Amerika legnagyobb sporteseménye, ahol vagy a 80-as évek szupercsapata a San Francisco, vagy a legutóbb ötven éve győztes Kansas lehet a befutó. A döntő alatti reklámidőt idén is borsos áron mérték, de lesz köztük igazán vérforraló is.

A Trollfocis fiúk a héten is szállították a vidámságot. Ezúttal megint az oroszok, szép hölgy, olasz szurkolók és Európa-bajnok vízilabda válogatottunk adott témát.

A mozi világát is igyekeznek néhányan megmételyezni, de minket inkább érdekelt, hogy magyar színésznőt találunk Európa tehetségei között. Hamarosan Oscar - ezúttal hús nélkülaz Oscat pedig máris kiosztásra került. A Bafta környezetbarát díjátadóra készül, az Ezüst Medve-díj viszont náci botrányba keveredett.

Kultúrvilág blogunk szerzői sem unatkoztak, ők írtak a Halászbástya eltűnt majd most megkerült szobrairól, és azok későbbi sorsáról is. De nem mentek el Bodrogi Gyula, Cserhalmi György és Eperjes Károly elismerései mellett sem, ahogy a Szegedi Papucs napja, a Banksy-kiállítás és Salvador Dali ellopott festményei is tollvégre kerültek.

Könnyedebb témák is akadtak a héten. Ide tartozik a Microsoft bénázása, Stephen King lelépése a Facebookról, az idén érkező új emojik, a szegedi pingvinfióka, a kihalt majd újra megtalált párduc, vagy a gumival a nyakán élő krokodil.

Nálunk a heti jó arc Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya lett, de Vilmos herceg is versenyben volt. A hét rossz arca pedig a japán postás, aki 24 ezer levelet nem vitt ki az évek során.

A Csízió blog újra a lélek és a csillagok világába repített minket, Káli blogunk pedig a Balaton-felvidék Pálos kolostoraiba.

Hirtelen ennyi jutott eszünkbe. Olvassanak minket jövő héten is.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/89869/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?