Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 3-9.)

Ellenzéki szánalomparádé, román szégyenmenet, Hosszú Katinka sikerei, a koronavírus terjedése, a migránsok hőbörgése a Nemzeti Alaptanterv körüli balhé és a Liget (sz)épülése heti összefoglalónkban.

Hetek óta a koronavírusról szólnak a hírek, amikből a héten is kaptunk szép számmal. Akadt köztük jó és rossz is: Hongkongban már halálos áldozata is van a járványnak, de szerencsére itthon mindenki tünetmentes, aki karanténba került és úgy néz ki, hogy a tudósok nem állnak messze attól, hogy megtalálják az ellenszert. Sok aljas fake news oldal alaptalan rémhíreket terjeszt a vírussal kapcsolatban, de a hatóságok már ez esetben is intézkedtek.

Nemcsak a pedagógusok, hanem a politikusok között is nagy port kavart a módosított Nemzeti Alaptanterv (NAT), amihez természetesen az ellenzéknek is volt egy-két szava. A NAT-hisztiről kaptunk egy tűpontos összegzést és Pokorni Zoltán is igen egyszerűen és frappánsan reagált, helyre téve a nácizó Kunhalmiékat.

A baloldal sivalkodása itt még nem ért véget, ugyanis jött Dobrev Klára, aki nem tudta megemészteni, hogy a Fideszt nem zárták ki az Európai Néppártból, Varga Judit pedig világosan megfogalmazta, hogy mi a Fidesz és a Néppárt feladata a jövőben.

Nagyot ment az ellenzéki viccparádé a héten, ami jobban belegondolva nem is vicc, inkább kínos és felháborító: kiderült, hogy újjáalakult a Munkásőrség, de elég csak Jávor Benedek szánalmas megjegyzését elővenni, amivel Novák Katalint próbálta nem épp intelligens stílusban megsérteni. Az intelligencia hiánya nemcsak Jávornál, hanem Márki-Zay Péternél is megmutatkozott, amikor Fideszes képviselőket „buzizott” le, nem is először. Az LMP pedig bejelentette, hogy nevet változtat, bár kérdés, hogy minek, ettől még nem lesznek jobbak vagy sikeresebbek. 

Amíg az ellenzék szánalmas próbálkozásai zajlanak, fontosabb probléma is adódott: migránsok próbáltak betörni a határon, de szerencsére nem jutottak sokáig, sikerült feltartóztatni őket.

Romániában dübörög az idegengyűlölet, ami a gyergyóditrói pékségben dolgozó Srí Lankai munkások körül alakult ki a héten. Végül kiderült, hogy faluközösség haragja elsősorban a pékséget működtető helyi származású vállalkozó ellen irányult, aki azért nem talál helyi munkavállalókat, mert embertelenül bánik az alkalmazottaival.

Itt viszont nem áll meg az élet, már ami a románokat illeti, ugyanis a héten megbukott az Orban-kormány, ami csupán három hónapig bírta és nagyon beégtek a nacionalisták is, mert kiderült, hogy az úzvölgyi temetőben talált csontok nem egy román katonáé voltak, hanem állati eredetűek.

A héten nemcsak felháborító híreket kaptunk, hanem szomorúakat is: meghalt Sárközy Tamás jogászprofesszor, 103 éves korában elhunyt Kirk Douglas, Hollywood egyik utolsó nagy csillaga, akitől számtalan kolléga és barát búcsúzott el, valamint megemlékeztünk Kanyó Béla fotográfusról is.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjenek a jó hírek is: szép ütemben halad a Magyar Zene Háza építése, amit mi is körbejártunk a héten, de mindennek ellenére Gulyás Márton még mindig ott tart, hogy a Városliget tönkremegy, amiről még egy „dokumentumfilmet” is készített.

Hosszú Katinka karrierje tovább menetel az egyre nagyobb siker felé, ugyanis megválasztották az év európai sportolójának, sőt, még film is készül róla. Sportnál, úszásnál és jó híreknél maradva: Rasovszky Kristóf a világ legjobbja lett.

Nemcsak a sportban, hanem a turizmusban is sikeres az ország, ezen belül is Hévíz, ami bekerült a legjobb európai úti célok közé. És ha már ennyi szó esett Európáról és Európa legjobbjairól, nem hagyhatjuk ki azt sem, hogy a lengyel püspökök Európa védőszentjévé nyilvánítanák Szent II. János Pál pápát.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/90168/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?