Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 10-16.)

Dorogi László

Ez a hét sem telt eseménytelenül, a Blogstar éles szemű bloggerei pedig nem is hagyták szó nélkül a dolgokat: dübörgött a momentumos-magyarellenes ukrán lobbi, a nulla százalékos Tordai Bence kioktatott minket a házasság intézményéről, a Gyurcsány-család bekuckózott a spájzba, Európán végigsöpört Ciara, az oroszok viszont lenyomták a melegfrontot, nem úgy a svájciak és a sógorok...

Fotó: MTI

A természet megmutatta a héten, hogy néha bizony ő az úr, hatalmas széllel és pusztítással söpört végig az öreg kontinensen Ciara. Éppen olyan sebességgel, ahogy a hülyeség terjed a magyar ellenzékben, ez pedig, ha lehet ilyet mondani, még veszélyesebb, mint a világot lázban tartó koronavírus. A nulla százalékos Párbeszéd kamupolitikusa, Tordai Bence például jól felvilágosított mindenkit a Házasság hete alkalmából, hogy mi is a házasság lényege tulajdonképpen, persze a számok mögé már ő sem nézett be, nem szokása.

A lila köd továbbra sem oszlik a momentumos fejekben, a halálbarbi Cseh Katka és a senkit nem érdeklő terézvárosi polgármester, Soproni Tamás is durván tolta a magyarellenes ukrán lobbit. Ez már az összellenzéki bratyizás páncélján is komoly repedést ütött, a hirtelen felindulásból nevet váltó LMP csóválta is a fejét a balga kijelentésekkel kapcsolatban.

Szépen pörgött a Gyurcsány-házaspár neve is és jobb lesz velük vigyázni, mert a nemzeti elszexualizáló Feri már a kezében érzi a kormányrudat, kedves neje pedig az ellenzéki összefogás élére kívánkozik. Mindeközben kedves barátjuk, K. Gergely főpolgármester ügyesen intézi a főváros dolgait, úgy fest, sikerült egy komoly sztrájkot kicsikarnia a BKV-sokból, ráadásul már a magyarok négyötöde gondolja úgy, hogy marhaság lenne ezt a Liget projektet megfúrni - emiatt már fájjon az ő feje.

Fotó: MTI

Orbán Viktor behúzta a héten a mattot a migránssimogatók elleni sakkjátszmában, most már Angela Merkel is úgy látja, jobb ezeket a bevándorlókat a kontinensen kívül tartani. A kancellár asszony még a magyar gazdaságpolitikát is agyondicsérte, hogy szerezzen egy-két jó pontot nálunk, miközben úgy fest, Németországban nem kelendő a posztja, utódja le is mondott a CDU éléről. Az olaszoknál sincs minden rendben fejben, megfosztották ugyanis Matteo Salvini korábbi külügyminisztert mentelmi jogától, de a Liga vezérét nem kell félteni, bíróság előtt is hajlandó kiállni az olasz határok védelme mellett.

Vlagyimir Putyin is kitart az elvei mellett, a héten leszögezte: amíg ő Oroszország elnöke, addig bizony orosz földön nem lesz semmiféle melegházasság. A melegfront viszont rohamtempóban terjed, az osztrákoknál évszázados hagyományokat köptek szembe, Svájc meg kitalálta, hogy törvényileg tiltja be a homofóbiát. Lelkük rajta.

Kiosztották a héten a 2020-as Oscar-díjakat is, s bár alapvetően érvényesült a papírforma, akadtak azért meglepetések is. Az Élősködők című film például történelmet írt, a legjobb eredeti forgatókönyv, a legjobb nemzetközi film, a legjobb rendező és a legjobb film díját is bezsebelte. A szobrocska-osztás árnyékában betöltötte 80. születésnapját mindenki kedvenc macska-egér párosa, Tom és Jerry, Isten éltesse őket sokáig.

A sportvilág életét a topfutball történései bolygatták meg, könnyen lehet például, hogy a jelenleg tartó szezon végén korszakváltás következik az elmúlt évtized egyik legsikeresebb csapatánál, erre enged következtetni legalábbis Lionel Messi Barca-kritikus nyilatkozata. A pálmát mégsem az argentin klasszis, hanem a Manchester City vitte el, az angolokat két évre csukták ki az első számú európai kupasorozatból a pénzügyi fair play megszegése miatt. Ami magyar szempontból talán a legfontosabb, hogy több érmet is sikerült bezsebelnie birkózóinknak a római Európa-bajnokságon, ami az olimpia évében különösen sokat nyom a latba.

Sajnos ezen a héten sem ússzuk meg a fájó búcsúzkodást: Erős Ferenc pszichológus és Wichman Tamás kenulegenda is örökre lehunyta szemét.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/90511/pics/lead_800x600.jpg
Ez történt,heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?