678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb hat, idős, krónikus beteg hunyt el, a halálos áldozatok száma immár 32 fő.
Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 17-23.)

Hadházy hisztivonata, Gyurcsány csapatának terebélyesedése, ellenzéki tévképzetek, Székelyföld megmentése és hazai sikerek heti összefoglalónkban.

Nem telik el úgy hét, hogy ne csinálna magából viccet az ellenzék. Hadházy Ákos például nem tud nyugton maradni, aminek súlyos bírság lett a vége: Kövér László kétmillió forintra büntette.

Amíg a kormány keményen dolgozik, és véget vet a börtönbiznisznek (ami bekerült a nemzeti konzultáció kérdőívébe is), addig az ellenzék többi tagja csak támad: Gyurcsány Ferenc például jóízűen gúnyolódik, Szabó Tímea szokásához híven hisztizik. És ha már Gyurcsány, akkor nem szabad elmenni amellett sem, hogy a DK-s politikus bőszen gyűjti maga köré szedett-vedett brigádját, épül a csapat, Orbán Viktornak viszont az ellenzéki összeborulásról is megvan a tűpontos véleménye.

Az ellenzéki témánál maradva a Jobbikban sem túl rózsás a helyzet, ugyanis a bukott Vona Gábor igyekezett valami okosat és nagyot mondani, csak épp nem sikerült. Bencsik Jánosnak sem jött be a dolog, legalábbis ami a pártot illeti, ugyanis kilépett a Jobbikból, ahogy ő fogalmazott: "Ehhez az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem vagyok hajlandó asszisztálni".

Karácsony Gergely körül sem nyugodt épp a hangulat: a héten Persányi Miklós esett neki áldozatául, valamint már több, mint 50.000-en aláírták azt Nagykanizsáról indult petíciót, ami arra a kéri a kormányt, hogy ne engedjen Karácsony és bandája zöld zsarolásának. Karácsony a Liget Projekt megfúrása mellett mostanában úgy tűnik, még jobban be akar tenni a budapestieknek, és titkos vágya, hogy bedugítsa a fővárost.

A fővároson túl is van ám élet, és épp egy nagyon fontos ügyhöz járulhat hozzá mindenki: a napokban átlépte a százezer aláírást a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése, melynek támogatása abban segít, hogy Székelyföld, Csallóköz és Partium megőrizze nemzeti arculatát. A maradék 900 ezer aláírás még bőven összejöhet május 7-ig, ha összefogunk.

Külföldön sem állt meg az élet: Slotánál elgurult a gyógyszer, Németországban gyakorlatilag mészárlás volt a héten,   Burkina Fasoban egy protestáns templomban gyilkoltak, Londonban egy nő akarta magát és a Szent Pál-székesegyházat felrobbantani, Görögország és Bosznia-Hercegovina pedig újabb migránsáradatra figyelmeztet.

Könnyedebb vizekre evezve nézzünk pár jó hír is a hétről: Podmaniczky Krisztina „Kricky” alkotása aranyérmet ért a stuttgarti cukrászolimpián és végre elkészült a Nemzeti Hauszmann Program keretén belül a Főőrség és a Lovarda a budai várban.

A Jóbarátok rajongói most biztos tűkön ülnek, ugyanis bejelentették, hogy 16 év után egy rendhagyó adásra újra összejön a csapat, valamint a filmklasszikusok kedvelői sem maradnak ki a jóból, mivel nagy szünet után kamerák elé áll Sophia Loren, valamint Harrison Ford is elkezdi forgatni a legújabb Indiana Jones-filmet.

Viszont veszteségek is értek minket a héten: elhunyt Larry Tesler, az Apple egykori főmérnöke és Yona Friedman, világhírű magyar származású építész.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/90818/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?