678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb hat, idős, krónikus beteg hunyt el, a halálos áldozatok száma immár 32 fő.
Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (február 24-március 1.)

A  koronavírus terjedése Európában, karantén Észak-Olaszországban, összefogás Székelyföldért, hatalmas veszteségek, sportsikerek és az ellenzék szokásos ámokfutása heti összefoglalónkban.

Nemcsak az itthonit, de a világsajtót is a koronavírussal kapcsolatos hírek határozták meg a héten: egy héttel ezelőtt igencsak felgyorsultak az események, ugyanis Észak-Olaszországban rohamtempóban kezdett terjedni a vírus, ami miatt karantént rendeltek el több tartományban.

Magyarokat is érintette a vesztegzár, viszont a Kambodzsa partjainál kikötött óceánjáró hajóról hazatért a harmadik magyar utas is. Az operatív törzs és a tisztifőorvos folyamatos tájékoztatást nyújt az aktuális helyzettel és a gyanús esetekkel kapcsolatban, és itthon bár még nincs koronavírusos megbetegedés, mégis kifosztott polcokkal találjuk magunkat szembe. De pánikra semmi ok, még úgy sem, hogy Olaszország mellett Ausztriában és Horvátországban is felbukkant a vírus és több kiemelt sporteseményt is bajba sodorhat, valamint filmforgatásokat is bonyolít a kialakult járványhelyzet, legfőképp pedig az elővigyázatosság.

De nem maradhat el hét ellenzéki ámokfutás nélkül: Cseh Katalin még mindig a Sargentini jelentéssel pózol, a DK összemossa a politikát a koronavírussal, Niedermüller megint szintet lépett, a Jobbik hipersebességgel hullik szét, Karácsony Gergely pedig már annyira tiltakozik a Liget projekt ellen, hogy lassan teljesen elveszti a fonalat és persze a metró „szaunájával” sem foglalkozik inkább.

Veszteségek is értek minket a héten: elhunyt mindenki mesemondója, Csukás István, az Újpest legendája, Göröcs János, Székely Éva olimpiai bajnok úszó, Szentandrássy István festőművész és Fábián Gyula újságíró.

De szerencsére jó híreket is kaptunk: kiderült, hogy Magyarország rendezheti a 2027-es női kézilabda vb-t, a sportlövő eb-n Dénes Eszter ezüstérmes lett Péni Istvánnal, aki duplázott, és Európa-bajnok vált belőle.

Ahogy a sportban, úgy a kultúra területén is születtek díjak: Jordán Tamás lett a Nemzet Színésze és igazi legendák vehették át a Magyar Filmakadémia Díját, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Béres Ilona és Pécsi Ildikó kapta meg az elismerést, valamint ezen a héten sem feledkeztünk meg a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséről, a szépen gyűlő aláírásokról, amire Novák Katalin is felhívta a figyelmet.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/91157/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?