678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb hat, idős, krónikus beteg hunyt el, a halálos áldozatok száma immár 32 fő.
Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (március 2-8.)

Járvány Európában, koronavírus Magyarországon, fokozott óvintézkedések és változások, egyre növekvő migrációs nyomás és ellenzéki bénázások. Heti összefoglaló.

Tagadhatatlan, hogy a hét főszereplője a járvány, ami már minket is elért. Hét elején még csak az derült ki, hogy a Csehországban kezelt beteg diáklányok Budapesten is jártak, egy nappal később pedig már hivatalosan is bejelentették, hogy megvannak az első fertőzöttek az itthon, eddig hét beteget jelentettek. Az operatív törzs ahogy eddig, úgy most is mindennap tájékoztat a fejleményekről, a megelőzés érdekében pedig a kormány bejelentette, hogy elmaradnak a március 15-i ünnepségek.

A szomszédos országokban egyre növekszik a megbetegedések száma, Olaszországban egyre durvább a karantén-helyzet, bezártak az iskolák, a Demokrata Párt vezetője is megbetegedett, Svájcban karanténba helyezték a hadsereget, Franciaországban rohamosan terjed a járvány, ami Lengyelországot is elérte.

Ha nem lenne elég a koronavírus, foglalkozni kell a török-görög határon elharapódzott migránshelyzettel is, ami egyre tarthatatlanabb. Ezen természetesen az sem segít, hogy a folyamatosak a határsértések és a káosznak már halálos áldozata is van. Itthon viszont megnyugtató híreket kaptunk azzal kapcsolatban, hogy Magyarország fel van készülve a fokozott határvédelemre és meg is hosszabbítja a bevándorlás okozta válsághelyzetet.

A belpolitika terén is zajlottak az események: a Jobbik egyre jobban elhalványul, Pikó lezülleszti Józsefvárost, leégette magát Karácsony kabinetfőnöke, bőszen zajlik a Kunhalmi-Gyurcsány cicaharc és vannak akik undorító módon politikai ügyekre akarják felhasználni a járványt.

A héten jött a hír, hogy meghalt Zana József színművész, Javier Pérez de Cuéllar volt ENSZ-főtitkár, a csak Ulayként ismert világhírű performanszművész és eltemették Csukás Istvánt, akiről szobor készül.

Ideje könnyedebb vizekre is evezni, mert jó hírekből is akadt a héten: Tátrai Tibor megkapta az Artisjus életműdíjat, teniszben pedig győzedelmeskedtek a magyarok, ugyanis a hazai Davis-kupa-válogatott bejutott a szuperdöntőbe és megválasztották a legjobb hazai filmeket a Magyar Mozgókép Szemle gálaestjén.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/91474/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?