Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (március 9-15.)

Ragnar Volarus

A héten a Covid-19 koronavírus jött, látott, és tombol.

A hét legelején még az amerikai előválasztásra figyeltünk, ahol Biden diadalmenetét nézhettük, de gyorsan elvonta a figyelmünket a vírus. A WHO szerdán világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust, és még ugyanezen a napon a magyar kormány is kihirdette a veszélyhelyzetet. Azóta odáig fajult a helyzet, hogy hétfőtől az iskolákat is bezárják, de erre a sorsra jutottak a fővárosi óvódák és bölcsődék is. Vasárnap reggelre 32-re nőtt a magyarországi fertőzöttek száma. Van már gyógyult betegünk is.

Persze akadnak akik rosszul tűrik a karantént, de nekik már kívül tágasabb, a két iránit kiutasították az Európai Unió területéről is. Olaszországban bezzeg ebben is megtalálták a jót a derék taljánok. A kórházi dolgozóknak viszont minden tisztelet kijár, míg az álhírgyártóknak a minimum 50 botütés.

Ami viszont ennél is megdöbbentőbb az a hazai ellenzék viselkedése, akik politikai tőkét próbálnak kovácsolni a koronavírusból. A névsor pedig nem rövid: Pulai András, Juszt László, Gyurcsány Ferenc, Donáth Anna, de a legnagyobb hangadó a meghülyült kvízmester Vágó István, aki szinte minden napra tartogat valami aljas hozzászólást, amitől kinyílik a bicska a zsebben.

A héten még Tibi atya is értekezett a vírusról, pontosabban azt érintő témákról.

Emellett szinte eltörpül a lángoló tiszaújvárosi üzem, a 2019-es adóslista, vagy Karácsony Gergely tájépítészének agymenése, vagy a Nők lapja elkésett „mea culpa”-zása. Viszont jó hír az üzemanyagok árának csökkenése, és annak is örülhettünk, hogy Chrudinák Alajos halálhíre sem volt igaz.

Külföldön sem jobb a helyzet. Donald Trump is veszélyhelyzetet hirdetett, Brazília elnökéről is felröppent a hír, hogy koronavírusos lett, Görögországban is meghalt a vírus első áldozata, Svédországot is maga alá gyűri a kór, Franciaország sem kivétel, de a legrosszabb a helyzet a vesztegzár alá helyezett Olaszországban, ahol drasztikusan nő az áldozatok száma. Nagy-Britanniában egy újszülött is megfertőződött, Romániában pedig megint minden különlegesen működik.

A vírus mellett persze a „migráció sem vonult szabadságra”. A görög határon brutális csaták dúlnak, már mindent bevetnek ellenük, aki viszont már itt van Európa szívében, annak sem könnyű. Román szomszédainknál pedig az új kormányalakítással akadt némi nem várt probléma.

A sport világát is megrengette a koronavírus-járvány. A Bajnokok Ligájában kedden és szerdán még láthattunk meccseket – némelyiket már zárt kapuk mögött, de mostantól jó időre le kell mondanunk szinte mindenről. Se Forma-1, se labdarúgó Eb-pótselejtező, talán még Eb se. De a kézilabda, a Giro, sőt az olimpiai lángváltót is félbeszakították. Magának a játékoknak a megrendezése is veszélybe került. Leálltak az amerikai major ligák is, elsőként az NBA dobta be a törölközőt, viszont ilyenkor születhetnek az emberi hősök.

A Trollfocis fiúk még ezekben a nehéz időkben sem vesztik el humorérzéküket, de ezért szeretjük őket. Most Dzsudzsák Balázs és egy látványos lassított felvétel érkezett tőlük.

A kultúra területén is csak halasztásról és bezárásról írhattunk, a filmvilágban is akadt fertőzés, a hazai mozik pénzéhsége és trükközése pedig gyomorforgató. Sajnos elhunyt Max von Sydow, Harvey Weinstein pedig megkapta méltó büntetését.

Az állatvilágban sem zártuk pozitívan a hetet, mert egy jó hírre itt is jutott egy rossz.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/91795/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?