Blogolj!

A világ egyik vezető űrhajósának tippje bezártságra - írj naplót!

Scott Kelly amerikai űrhajós pár évvel ezelőtt egy kísérletben vett részt, melyben 340 napig élt egy űrállomáson, hogy megvizsgálják, milyen hatással van az emberre a hosszútávú űrutazás. Kelly Most hasznos tanácsokkal adott, hogy mivel lehet könnyebben túlélni a bezártságot.

Az otthoni bezártság egy kihívás. Mikor közel egy évig a Nemzetközi Űrállomáson éltem megtapasztaltam, hogy nem könnyű. Mikor aludni mentem, mikor felkeltem tulajdonképpen munkában voltam. Egy űrállomáson való tartózkodás olyan, amiből abszolút nem tudsz kilépni. De tanultam is valamit, amit szeretnék megosztani – mivel sokaknak hasznos lehet most, hogy próbáljuk megállítani, legyőzni valahogy a koronavírust. Íme pár tipp az elzártsághoz egy olyan embertől, aki átélte már mindezt.

- mondta Kelly.

Scott Kelly tanácsai a következők:

1. Készíts napirendet:

Ha felállítasz magadnak és a feladataidnak egy napirendet, sokkal könnyebbé teheted a saját és a családod munka-szabadidő egyensúlyát…

2. Kapcsolj ki és pihenj eleget

A napirendedben legyen idő a szórakozásra és a pihenésre is.

3. Mozdulj ki

 
Természetesen nem a szokásos vásárlás, mászkálás jelenti a kimozdulást, de mindig szakítsunk egy kis időt arra, hogy kimenjünk a friss levegőre.

4. Keress egy hobbit

Sokat számít, ha van valami, ami kikapcsol a monotómiából. Érdemes ilyenkor elővenni egy könyvet, kipróbálni valamilyen művészetet, zenét.

5. Kommunikálj másokkal

Ha nincs módunk személyes beszélgetésre, szakítsunk időt arra, hogy telefonon vagy interneten vegyük fel a kapcsolatot barátainkkal, rokonainkkal. Az elszeparáltság rossz hatással van az immunrendszerre.

6. Szakemberekre hallgass

Azoknak az embereknek a tanácsaira kell odafigyelni, akik értik a szakmájukat. A média és a közösségi média gyakran félrevezető lehet.

7. Segíts másokon
 
Találjuk meg azokat a lehetőségeket, amiben segíteni tudunk másokon. Nem pénzre kell gondolni. Tudunk segíteni bevásárlással, tanulásban segítéssel, meghallgatással. Akkor tudunk győzni, ha csapatban gondolkodunk.

8. VEZESS NAPLÓT
 
A NASA évtizedek óta vizsgálja az emberi bezártságot, és egészen meglepő eredmények születtek a napló jótékony hatásáról. Érdemes belefogni napló írásba, amit visszaolvasni is tanulságos lesz.

Naplóírásra használhatjuk a régi módzsert is, de sokkal egyszerűbb megoldás az internetes blog vezetése. Előnye, hogy könnyen javíthatjuk, formázhatjuk, képekkel, vagy akár videókkal illusztrálhatjuk bejegyzéseinket. Az online térbe feltöltött írásaink így nem vesznek el, és bejegyzéseinket könnyen meg tudjuk osztani ismerőseinkkel, barátainkkal, családunkkal.


Ilyen blog indítására kiváló lehetőség a blogstar.hu által nyújtott felület, amely az egyik legkönnyebben kezelhető és a legrugalmasabb az elérhető rendszerek közül. És még csak pénzbe sem került. Próbálja ki, csak néhány kattintás és saját, testreszabott blogja lehet!

Ha szeretné elindítani saját blogját, csak kattintson ide és már kezdheti is!

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/92291/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?