Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (április 20-26.)

A járvány ellenére is zajlottak az események az elmúlt héten: kiderült, hogy hamarosan új kijárási szabályok léphetnek életbe, s míg Szabó Tímea jókorát rúgott a határon túli honfitársainkba, addig Márki-Zay Péter Orbán Viktornak ment neki gyorsan.

Aktuális blogunk ezen a héten sem hazudtolta meg magát, és szupergyorsasággal szállította a híreket, így aztán hamar megírhattuk: Orbán Viktor szerint május 3-án éri el az ország a teljes önvédelmi képességet, míg Szlávik János arról számolt be, hogy júniusra akár ki is futhat a magyarországi járvány.

S ha már koronavírus-járvány: a fővárosban április 27-étől nemcsak a BKK járatain, de a boltokban, a piacokon, a bevásárlóközpontokban és a taxikban is kötelező lesz a maszk, kendő vagy sál viselése, illetve hogy jövő hét végére új kijárási szabályok lépnek majd életbe. Na, meg persze az sem maradhatott ki a heti hírszórásból, hogy a PDSZ nagy bánatára mégis megtartják az érettségiket május 4-én, illetve – és így lesz keretes ez a bekezdés -, hogy súlyos zaklatási botrány ütötte fel a fejét a BKK-nál.

Természetesen hazánkon kívül is zajlott az élet: Külvilág blogunkon többek között olvashattunk Kim Dzsong Un titokzatos műtétjéről, mely kapcsán már Kínából is érkeztek egészségügyi szakértők Észak-Koreába, valamint egy kanadai férfi ámokfutásáról is.

Ahogy azt már megszokhattuk véleményből sem voltunk híján, hiszen Ez a tuti blogunk szerzői nem mehettek el szó nélkül Márki-Zay azon agyament kijelentései mellett, miszerint „Orbánnak láthatóan megjött a kedve a járványhoz”,vagy hogy éppen Rákosi Mátyáshoz hasonlítgatja a kormányfőt. De emellett olvashattunk a tesztmániás Kari Geriről vagy éppen a pályája csúcsán lévő Szabó Tímeáról is.

Az elmúlt napokban Bayer Zsolt is ontotta magából az anyagokat: Bádog blogján természetesen neki is volt egy-két kedves szava Szabó Tímeához, amely kapcsán még egy kárpátaljai üzenetet is megosztott, továbbá a héten kipattant Gál J. Zoltán ügyhöz is volt egy kis hozzáfűznivalója.

Szabó Tímeának egyébként Bölöni László is üzent, amelyet a Trianon 100 blogunkon olvashattunk. Vélemény témakörben olvashattunk még a drogliberalizációt hirdető a ferencvárosi vezetőről, a luxusautóval gazdagodott Lackner Csabáról, a felpörgött a Pikó-programról, valamint arról is, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban.

Szerencsére nem csak politikából áll az élet, a sport és a kultúra világában is zajlottak az események az elmúlt napokban. Sport blogunk többek között beszámolt arról, hogy hivatalosan is a Nemzet Sportolói közé került Monspart Sarolta, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja, valamint hogy BL-elődöntőben a Veszprém, és kijutott a vb-re a férfi kézilabda válogatott. Forma-1 blogunkon pedig arról a jófejségről olvashattunk, miszerint mentősként harcol a koronavírus ellen a korábbi Ferrari-főnök.

Kultúrvilág bogunkról megtudhattuk, hogy a járvány miatt idén az Oktoberfest, valamint a hazai Gurmet Fesztivál is elmarad, valamint azt is, hogy korábban az Operából ellopott, milliós könyvritkaságok kerültek vissza Magyarországra.

Filmszakadás blogunk többek között arról számolt be, hogy Hajdu Szabolcs mellett másik magyar filmesről is kiderült, hogy lenyúlta a filmje címét, hogy melyek azok a szuperprodukciók, amelyek csúsznak a járvány miatt, illetve azt is, hogy egy többszörös Oscar-jelölt forgatókönyvíró dolgozik a Whitney Houston-filmen.

Hátizsák blogunkról pedig megtudhattuk, hogy elkezdődött a Bükki Csillagda építése, valamint az is kiderült, hogy mikor nyithatnak a hazai strandok

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/93887/pics/lead_800x600.jpg
2020,Bayer Zsolt,Forma-1,heti összefoglaló,Kultúra,Márki-Zay Péter,Orbán Viktor,sport,Szabó Tímea
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?