Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (április 27-május 3.)

Magyarfóbia a románoknál, egyre kínosabb Karácsony, a Pesti úti idősotthon tragédiája, a járvány védekezésének újabb szakasza, enyhítések és fontos bejelentések heti összefoglalónkban.

Nem nyugszanak a kedélyek a Pesti úti idősotthonban történtekkel kapcsolatban, ami érthető is, hiszen az intézmény a járvány egyik gócpontja lett. A baj megtörtént, a felelősség vállalása viszont várat magára, ugyanis Karácsony Gergely csak hárít és mutogat, Orbán Viktor viszont válaszokat akar, de ezzel majd csak a járvány végén tud foglalkozni.

Míg a miniszterelnök a járvány elleni intézkedésekkel törődik - amik szerencsére igen hatékonyak -, addig a Soros pénzét élvező Karácsony nem meglepő módon megint csak evickél, hajléktalanokat telepít Csepelre, valamint ellehetetlenítené a fővárost drasztikus sebességkorlátozással, amihez természetesen a kormánypártoknak is volt egy-két szava.

A hét elején Magyar Nemzet által elhintett információk igaznak bizonyultak és bejelentették, hogy május elejétől jöhetnek a lazítások, amiről Orbán Viktor már a hét közepén részletesen be is számolt, valamint a rendezvények kérdésére is pont került. Ez azt jelenti, hogy lényegében elmarad a nyári fesztiválszezon, de vannak, akik augusztus 15-e utánra csúsztatják a bulikat, ilyet többek között a Káli-medence szívében megrendezett Kőfeszt is.

A gazdaság fokozatos talpra állásának már vannak egyértelmű és láható jelei itthon, ugyanis bejelentették, hogy hétfőtől újraindítja a KLM az Amszterdam-Budapest járatát, a várhatóan növekvő utasforgalom miatt pedig új egészségügyi intézkedéseket javasol a Budapest Airport.

A lazítások mellett viszont május negyedike, azaz az érettségi időpontja is vészesen közeleg, de természetesen a szigorú szabályok a vizsgákra és a vizsgázókra is vonatkoznak. A fokozott biztonsági intézkedésekről Maruzsa Zoltán számolt be a héten, amelyek több mint 84 ezer diákot érintenek majd hétfőtől.

De nemcsak május negyedike, hanem május hetedike is egy kiemelten jelentős dátum, ugyanis ekkor jár le a Székely Nemzeti Tanács petíciójának aláírásának határideje. A végső hajrában így még fontosabb, hogy összefogjunk és aláírjuk a petíciót, amit szerencsére egyre több közéleti személyiség, legutóbb például Hosszú Katinka is megtett.

Az összefogás pedig nemcsak ebben az esetben, hanem a járvány okozta kényszerhelyzetben is fontos. Erről az összefogásról tett tanúbizonyságot az Operettszínház társulata és mindenki, aki a színházban dolgozik. Szórakoztatnak, támogatnak, segítenek a veszélyhelyzet idején is.

Ha a járvány nem lenne elég, akkor jönnek a rosszindulatú vagy a magyargyűlölő emberek, rosszabb esetben mindkettő. A héten ez is megtörtént: a balliberálisok nem bírnak leszállni Dr. Müller Cecília méltatlan gúnyolásáról, a Népszava pedig megfejelte ezt egy gusztustalan „karikatúrával” is. Mondjuk ennek a baloldalnak semmi sem jó, például nem ünnep az első szabad parlamenti ülés sem…

A heti magyargyűlölő-adag sem maradt el a románok részéről, ahol Klaus Johannis államfő magyarellenes kijelentéseket tett, amik nemcsak gyomorforgatók, hanem kimondottan alkotmányellenesek voltak.

Viszont, hogy egy kis jó hírt is mondjuk: az enyhítéseket nemcsak itthon, hanem külföldön is szépen lassan bevezetik, vagyis Németországban lazítanak, Nagy-Britanniában túljutottak a járvány csúcspontján, Spanyolországban is lassul a terjedés és Olaszországban fokozatosan nyitnak a helyek. Szerbiában, Boszniában viszont nem valami jó a helyzet és Franciaországban is meghosszabbították a rendkívüli állapotot.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/94263/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?