Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 4-10.)

Dorogi László

Parlamenti ballib hiszti sokadik felvonása, városokat romboló városvezetők, brüsszeli álhírgyárra támaszkodó magyarellenes kirohanások, s minden, mi szem szájnak ingere. Mondhatni, ez is csak egy megszokott, átlagos hét volt, elevenítsük fel a fontosabb mozzanatait.

Korlátaink enyhülésével rontott be a hétfő az ajtón, hiszen ténylegesen új szakaszába érkeztünk a koronavírus elleni küzdelemnek. Vidéken az élet fokozatosan elkezdhet visszatérni a szokásoshoz hasonló kerékvágásba, persze a járvány továbbra is a mindennapi életünk része marad. Az éttermek, az üzletek, a szabadtéri strandok üzemeltetői egy emberként lélegezhettek fel átmenetileg, de az egészségügyi ellátás újraindulása is sokaknak hozott megnyugvást.

No persze a régi "jó" dolgokból is bőségesen maradt szemezgetni való erre a hétre, nincs mit tenni, a balliberális agybaj terjedését semmilyen karantén nem tarthatja kordában. A visítozó ketteskék pitiáner ramazurit csaptak ismét a Parlamentben, amivel legalább bebizonyították brüsszeli elvi iránymutatóiknak, hogy nem zárt be a Tisztelt ház. Egyesek az érettségi jegyében helyesírási hibáktól hemzsegő leveleket intéztek felsőbb hatalmaknak, bizonyítva emberi és politikai alkalmatlanságukat, mások kerékpárral küldték volna halálba jóravaló választópolgáraikat. Karácsony Budapestje csak azért nem lett sokkal rosszabb hely, mert a csepelieknek legalább sikerült kibrusztolniuk az önkényes hajléktalan-szálló alapítást kerületükben - amire "természetesen" egyeztetés, tényleges Párbeszéd és megkérdezés nélkül került volna sor. A nullaszázalékos párt fővárosi nagyvezérének a csepeli csapáson kívül is jutott gyomros: Deutsch Tamás a Pesti úti idősek otthonában kialakult helyzet felelőseként kérdezte fel Karácsonyt, a barátinak hitt Európai Unió pedig a Liget-projektet helyeselte nagy elánnal Gergelyünk nagy bánatára.

Persze, ne hibáztassuk a főpolgármestert, ő is csak a Nagy Nemzeti Elkúrás intergalaktikus tervének apró fogaskereke, s mint ahogy azt mindenki tudja, a Nagy Nemzeti Elkúrás frontjának legfőbb admirálisa és összefogója a Nagy Nemzeti Elkúró, aki természetesen a héten is hallatott magáról: a DK-vezéri álca mögé bújt Soros-bérenc Gyurcsány újabb szocialista politikusokat szipkázott át pártjába, hogy végleg és végérvényesen leszámoljon a szegfüves branccsal, idomított pincsi kutyái pedig parancsszóra vakkantottak egyet-egyet: Márki-Zay telesírta a baráti sajtót azzal, hogy a kormány csődbe viszi városát, fővárosi viccpolgármesterei pedig újabb képtelen kampányokkal folytatták az Orbánék elleni hergelést.

Nem elég persze, hogy a férgek belülről igyekeznek rágni a magyar almát, kívülről is kitartóan ütlegelik a brüsszeli furkósbotokkal, bár a "nem demokrácia" felirattal ellátott husángok ereje lassan végleg elenyész a semmiben. Orbán Viktor miniszterelnök mindenesetre odacsapott az álhírgyárosoknak és azoknak a rémhír-szerkesztőknek, akik sátánian gonosz államként igyekeztek feltüntetni Magyarországot a nemzetközi sajtóban az elmúlt hetekben, de Novák Katalin is elegánsan helyre tette az Európai Néppárt kisebbségi komplexusos vezetőjét.

Romániában vitathatatlanul kétfrontos háború indult a magyarok ellen: egy a romániai választási kampány sikerét célozva, egy pedig Trianon századik évfordulóját bombázva. Klaus Johannis államfő történelmi léptékben is példátlanul aljas fecsegése komoly politikai hullámokat vert a szomszédban, új szintre emelve a magyargyűlöletet. A hangulatkeltő uszításban utazó elnöknek azért fájdalmas fricska lehetett, hogy összegyűlt a héten a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére az egymillió aláírás - annak ellenére, hogy az Európai Bizottság ezt is megfúrta volna.

Bloggereink megemlékeztek a héten a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Istvánról, akit feltehetően saját fia ölt meg - a gyanúsítottat le is tartóztatták, ám az ügy vélhetően még sokáig húzódik. Lassan-lassan beindul a honi sportélet, sokak nagy örömére hamarosan visszatér az utánozhatatlan Mennyei Bajnokság első osztálya, Benedek Tibort viszont nem látjuk többé sem edzőként, sem szakmai vezetőként vízilabdameccsen, a korábbi szövetségi kapitány ugyanis bejelentette, személyes okok miatt teljesen visszavonul a sportágtól.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/94614/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?